FAQ - Najczęściej zadawane pytania

Na specjalnie życzenie klientów wysyłamy przesyłki również poza granice Polski. Szczegółowe informacje otrzymacie Państwo pod adresem export@bezgluten.com

Jeśli defekt produktu jest następstwem mechanicznego uszkodzenia przesyłki należy spisać z kurierem dostarczającym paczkę protokół reklamacyjny opisujący uszkodzenie. O zaistniałej sytuacji należy nas poinformować, przesłać protokół, a my zajmiemy się dalszymi etapami reklamacji. Poinformujemy Państwa o rozpatrzeniu reklamacji oraz zaproponujemy rozwiązanie.

Pozostałe reklamacje należy zgłaszać mailowo na adres biuro@bezgluten.pl Do opisu należy dołączyć informację o numerze partii (data przydatności) oraz zdjęcie. Poinformujemy Państwa o rozpatrzeniu reklamacji oraz zaproponujemy rozwiązanie.

Zgodnie z panującymi zaleceniami żywieniowymi staramy się całkowicie wyeliminować olej palmowy z naszych produktów. Część z nich go nie zawiera. Wszystkie nowe receptury opracowujemy bez użycia tego surowca, a dotychczasowe są w trakcie modyfikacji. Produkty bez tego oleju oznaczone są znakiem przekreślonej palmy.

Zależy od produktu. Część naszych wyrobów nie zawiera laktozy. Produkty te oznaczone są znakiem przekreślonej krowy.

Nasze produkty dostępne są w sieciach handlowych: Auchan, Carrefour, Kaufland, E.Leclerc, w sieci Organic Farma Zdrowia, w sklepach zielarsko-medycznych, ze zdrową żywnością oraz wybranych sklepach spożywczych. Tutaj znajdziecie Państwo listę naszych sklepów partnerskich.

Wiele przepisów na smaczne dania bezglutenowe i niskobiałkowe znajdują się na naszej stronie w zakładce Przepisy

Przesyłki powyżej 300 zł wysyłamy bez kosztów transportu.

ING Bank Śląski S.A. 68 1050 1445 1000 0090 3136 6181

Koszt transportu uzależniony jest od formy płatności oraz wyboru firmy kurierskiej:

Paczkomat Inpost 14,55

DHL przedpłat 17,90 zł
DHL za pobraniem 19,90 zł

UPS przedpłata 17,90 zł
UPS za pobraniem 21,90 zł

W sklepie internetowym na www.bezgluten.pl/sklep

Telefonicznie: 12 626 58 08, 12 626 38 88, kom. 695 177 072, 605 177 731

Faxem: 126377489

Wysyłając e-mail: biuro@bezgluten.pl

Produkty bezglutenowe - dla osób chorych na celiakię, dla tych którzy mają alergię lub nadwrażliwość na gluten, wspomagająco przy leczeniu chorób autoimmunologicznych, zespołu jelita drażliwego, problemów trawiennych o nieznanym podłożu.

Produkty niskobiałkowe – dla chorych na Fenyloketonurię, dla osób zmagających się z niewydolnością nerek i wątroby, w przebiegu chorób trzustki, pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych.

Nasz zakład przeznaczony jest wyłącznie do produkcji bezglutenowej. Badamy każdą partię surowca, przestrzegamy najwyższych norm kontroli produkcji i sprawdzamy produkt końcowy. Nasza kadra to wykwalifikowani specjaliści. Posiadamy własne laboratoria: badawcze oraz rozwojowo - wdrożeniowe. Wprowadziliśmy międzynarodowe standardy kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności BRC Food v.7 oraz IFS v.6. Posiadamy również licencję na "Znak Przekreślonego Kłosa" 

Nasze produkty NIE zawierają surowców GMO. Zgodnie z prawem żywnościowym, jeżeli produkt zawiera substancje/ składnik modyfikowany genetycznie musi taki zapis pojawić się na etykiecieBrak takiej informacji świadczy o tym, że produkt jest wolny od GMO.

Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.

Stosowanie diety bezglutenowej eliminuje niepożądane, charakterystyczne dla choroby trzewnej objawy, jednocześnie może także stwarzać zagrożenie niedoboru niektórych witamin i składników mineralnych. Makroelementy i mikroelementy takie jak: wapń, fosfor, magnez, cynk czy żelazo, pełnią w organizmie ludzkim wiele istotnych funkcji, gdyż są konieczne do utrzymania prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej czy pobudliwości nerwowo-mięśniowej. Natomiast witaminy są niezbędne do normalnego przebiegu procesów metabolicznych, a tym samym do zachowania pełni zdrowia. Jako przykład można podać witaminy z grupy B, które wchodzą w skład wielu enzymów uczestniczących w procesach przemiany węglowodanów, aminokwasów czy tłuszczów. Obecność tych składników w naszych produktach wynika nie z suplementacji a ich naturalnego pochodzenia. Ryzyko wystąpienia niedoboru witamin i składników mineralnych u chorych na celiakię, związane jest nie tylko z faktem, że niektóre produkty bezglutenowe są uboższe w te składniki, lecz także przez uszkodzenie błony śluzowej jelita. Stąd odpowiednie zbilansowanie diety jest istotnym warunkiem prawidłowego funkcjonowania organizmu. 

 

Porozmawiaj z nami telefonicznie:

(12) 626-58-08
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.