Nasza strona na Facebooku!

Aktualności

Koszyczki z chleba tostowego

 

Składniki:

  • Chleb tostowy BEZGLUTEN
  • 6 małych jaj
  • ½ papryki
  • 3 pieczarki
  • 3 plasterki szynki
  • szczypiorek, olej, sól, pieprz



Przygotowanie:
Paprykę, pieczarki i szynkę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z odrobiną oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wybierz 6 największych kromek chleba, odkrój skórki i rozwałkuj. Delikatnie uformuj w dłoniach koszyczki i ostrożnie przełóż do foremki na muffinki posmarowanej olejem nadając pożądany kształt. Każdy koszyczek wypełnij łyżeczką farszu i wbij jajko. Piecz w temp. 170°C przez 13 – 15 min. Przed podaniem posyp solą i pierzem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Odcięte skórki pokrój w kostkę i wykorzystaj do przygotowania grzanek.