Nowe mąki bez skrobi pszennej bezglutenowej

powrót do listy
powrót do listy

W naszym asortymencie kolejna nowość wśród bezglutenowych mąk.

W naszym asortymencie kolejna nowość wśród bezglutenowych mąk. Mowa tutaj o
produktach odpowiednich nie tylko do wypieku chleba bez glutenu, ale również
bezglutenowych, a przy okazji niskobiałkowych pierogów, bułeczek, ciast czy klusek. Co
więcej, te mieszanki to produkty pozbawione skrobi pszennej bezglutenowej. Jest to nasza
reakcja na potrzeby klientów, którzy są uczuleni nie tylko na gluten, ale często również na
samą pszenicę. Ponadto skład nowych mąk bez glutenu został ulepszony i wzbogacony o
korzystne dla zdrowia składniki.

Niskobiałkowa Królowa, czyli mieszanka Multi Mix PKU

Pierwsza nowość to mieszanka Multi Mix PKU. To produkt bardzo uniwersalny i doskonały do
wykorzystania dla osób ciepiących na Fenyloketonurię, nietolerujących glutenu oraz z alergią
na pszenicę. Mieszanka dedykowana jest do przyrządzania bezglutenowych i niskobiałkowych
naleśników, pierogów, gofrów, klusek, kopytek, placków, muffinków czy ciast oraz do
zagęszczania zup i sosów.

Tak uniwersalną mieszankę PKU uzyskaliśmy dzięki wykorzystaniu skrobi z tapioki o znikomej
zawartości białka. Co więcej, jest ona lekkostrawna i hypoalergiczna oraz stanowi dobre
źródło skrobi opornej, wspomagającej funkcjonowanie układu pokarmowego.

Bread mix - z miłości do pieczywa

Z miłości do pieczywa zarówno wytrawnego, jak i słodkiego powstała mieszanka
bezglutenowa Bread Mix. Dzięki jej wykorzystaniu w kuchni można wypiekać chleby, bułki,
słodkie bułeczki, czy spody do pizzy o wyśmienitym smaku i puszystej konsystencji. Atutem
tej mąki jest jej jasna barwa. Dzięki temu, w białym bezglutenowym chlebie na bazie Bread
Mix można przemycić trochę odżywczych składników i wartości dla dzieci, które często
niechętnie patrzą na ciemne pieczywo.

Co więcej, do składu nowej bezglutenowej mieszanki dodaliśmy pełnoziarnistą mąkę
owsianą . Jest ona bogatym źródłem błonnika, który wspomaga regulację poziomu ​
cholesterolu we krwi. Pełnoziarnista mąka owsiana posiada również wiele wartościowych
minerałów i pozytywnie wpływającą na zdrowie witaminę E.

Warto sięgnąć po Multi Mix lub Bread Mix i przekonać się, jak smakuje nowa bezglutenowa
jakość w naszym wydaniu.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.