Nie znalazłeś produktu?
ZapytajCeliko BUDYŃ o smaku MALINOWYM bezglutenowy
CELIKO BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok malinowy w proszku 5% (maltodekstryna, sok malinowy) aromat, barwnik: koszenila.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1480 kJ / 354 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik : 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,04 g
Masa netto: 45 g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartosć opakowaniai dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwiełyżki cukru (ok.40g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą galaretek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Specyfikacja produktu L51
-
ikony składu:
BEZ GLUTENU
BEZ SKROBII PSZENNEJ