Murzynek - ciasto kakaowe bezglutenowe /ciasto w proszku/
Ciasto w proszku z czekoladą bezglutenowe
Murzynek - ciasto kakaowe bezglutenowe /ciasto w proszku/
Ciasto w proszku z czekoladą bezglutenowe

CIASTO Z CZEKOLADĄ / w proszku/ bezglutenowe 300g

Nr katalogowy: I11_P
EAN: 5906720572276

Ciasto w proszku z czekoladą bezglutenowe 300g- szybki sposób na pyszne, puszyste ciasto czekoladowe bez glutenu. Wystarczy dodać kilka składników, a w krótkim czasie otrzymasz smaczne i wilgotne ciasto. Idealne dla osób na diecie bezglutenowej, które pragną cieszyć się smakiem czekolady bez kompromisów.

Zaloguj się, aby zobaczyć cenę oraz móc złożyć zamówienie.
Szybki sposób na pyszne, puszyste ciasto czekoladowe bez glutenu. Wystarczy dodać kilka składników, a w krótkim czasie otrzymasz smaczne i wilgotne ciasto. Idealne dla osób na diecie bezglutenowej, które pragną cieszyć się smakiem czekolady bez kompromisów.
Składniki: ciasto w proszku: skrobia kukurydziana, kakao, skrobia ryżowa, inulina, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany; skrobia ziemniaczana, aromat. Dropsy czekoladowe (10%): cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowe, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (zawiera soję); aromat waniliowy.
 Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza ( po przygotowaniu) : w 100 g
Wartość energetyczna :  1559 kJ/ 368 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany:  80 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik:  1,1 g
Białko: 2,5 g
Sól:  0,65 g
 
Masa netto: 300 g
Opakowanie zbiorcze 9 szt.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie zawiera: 270 g mieszanki + 30 g dropsów czekoladowych
Do przyrządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki: 
3 jajka
110 g cukru
180 ml oleju lub 170 g rozpuszczonego, wystudzonego masła
50 ml wody
 
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania gładkiej masy, po czym wsyp dropsy i wymieszaj łyżką.
2. Przelej masę do foremki 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj powierzchnię.
3. Foremkę umieść w piekarniku nagrzanym do 170 °C, piecz (bez termoobiegu) przez około 55 min, po czym wyjmij z foremki i wystudź. Przechowuj pod przykryciem.
Dołączonymi dropsami można zamiennie posypać ciasto dopiero po wlaniu do foremki.
SMACZNEGO!

Specyfikacja produktu I11_P

  • SKŁAD: BEZ GLUTENU
    BEZ SKROBI PSZENNEJ