MAKARONY NISKOBIAŁKOWE PKU

Filtruj:
Nazwa
 
Nr katalogowy
Cena netto
Cena brutto
 
 
 Nazwa / Nr katalogowy
Cena
N21

Makaron niskobiałkowy PKU NITKI CIENKIE 250 g

N21

Makaron niskobiałkowy PKU - NITKI CIENKIE  250 g- doskonała propozycja dla osób z fenyloketonurią oraz na diecie niskobiałkowej. Idealny do zup, lekkich dań i codziennego gotowania. Delikatna struktura, szybkie przygotowanie i minimalna zawartość białka – bezglutenowy i lekkostrawny.

N21
N20

Makaron niskobiałkowy PKU ŚWIDERKI 250 g

N20

Makaron niskobiałkowy PKU ŚWIDERKI 250 g- specjalnie opracowany dla osób z fenyloketonurią i na diecie niskobiałkowej. Idealny do codziennych posiłków – świetnie sprawdza się w sałatkach, zupach i daniach głównych. Smaczny i łatwy w przygotowaniu, bez dodatku glutenu i z minimalną zawartością białka.

N20
N29

Makaron niskobiałkowy PKU SPAGHETTI 250 g

N29

Makaron niskobiałkowy PKU SPAGHETTI 250g- klasyczny kształt w wersji niskobiałkowej, stworzony z myślą o osobach z fenyloketonurią oraz na diecie z ograniczoną zawartością białka. Idealny do sosów, dań włoskich i codziennego gotowania. Bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo smaczny.

N29
N23

Makaron niskobiałkowy PKU ŁAZANKI 250 g

N23

MAKARON NISKOBIAŁKOWY PKU - ŁAZANKI- idealne rozwiązanie dla osób z fenyloketonurią, które poszukują alternatywy dla tradycyjnych makaronów. Doskonałe do klasycznych polskich dań, takich jak łazanki z kapustą czy mięsem, a także innych potraw, które wymagają większych kawałków makaronu. Lekkostrawny, bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu.

N23

Makarony niskobiałkowe PKU

Dieta niskobiałkowa, jak każda inna wymaga dostarczenia organizmowi odpowiedniej ilości węglowodanów. Przy fenyloketonuriii oraz w schorzeniach nerek, czy wątroby można zastosować makarony niskobiałkowe. Te dostępne w naszej ofercie zawierają mniej niż 0,5 g białka na 100 g. Używając tego typu makaronu, łatwiej jest zachować niskie proporcje białka, gdyż w przypadku normalnych makaronów w 100 g zwykle jest ok. 5 g białka, a w pełnoziarnistych już ponad 10 g.

Makarony niskobiałkowe do zup oraz dań głównych

Makarony mają wiele zastosowań, dlatego aby móc cieszyć się ich smakiem zarówno w zupach, jak i daniach głównych, oferujemy różne kształty m.in.: nitki, łazanki, spaghetti, czy świderki. Dzięki temu gotowanie przy fenyloketonurii i chorobach nerek oraz wątroby będzie łatwiejsze i bardziej urozmaicone.