Makaron Krakowski ŁAZANKI niskobiałkowy PKU

Makaron niskobiałkowy PKU ŁAZANKI 250 g

Nr katalogowy: N23
EAN: 5907459846942

MAKARON NISKOBIAŁKOWY PKU - ŁAZANKI- idealne rozwiązanie dla osób z fenyloketonurią, które poszukują alternatywy dla tradycyjnych makaronów. Doskonałe do klasycznych polskich dań, takich jak łazanki z kapustą czy mięsem, a także innych potraw, które wymagają większych kawałków makaronu. Lekkostrawny, bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu.

Zaloguj się, aby zobaczyć cenę oraz móc złożyć zamówienie.
Makaron niskobiałkowy PKU 250g – Łazanki to idealne rozwiązanie dla osób z fenyloketonurią, które poszukują alternatywy dla tradycyjnych makaronów. Doskonałe do klasycznych polskich dań, takich jak łazanki z kapustą czy mięsem, a także innych potraw, które wymagają większych kawałków makaronu. Lekkostrawny, bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól, substancja zagęszczająca: hydroxypropylometyloceluloza; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; barwnik: karoteny.
 
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1467 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: <0,5 g
w tym fenyloalanina: 8 mg
w tym tyrozyna: <5 mg
w tym leucyna: 11 mg
Sól: 0,44 g
 
Masa netto: 250 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Czas gotowania 7-8 minut. 

Specyfikacja produktu N23

  • PRODUKT: NISKOBIAŁKOWY PKU
  • SKŁAD: BEZ GLUTENU
    BEZ JAJ
    BEZ MLEKA
    BEZ SOI
    PKU