Makaron niskobiałkowy PKU SPAGHETTI 250 g BEZGLUTEN

Makaron niskobiałkowy PKU SPAGHETTI 250 g

Nr katalogowy: N29
EAN: 5906720572931

Makaron niskobiałkowy PKU SPAGHETTI 250g- klasyczny kształt w wersji niskobiałkowej, stworzony z myślą o osobach z fenyloketonurią oraz na diecie z ograniczoną zawartością białka. Idealny do sosów, dań włoskich i codziennego gotowania. Bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo smaczny.

Zaloguj się, aby zobaczyć cenę oraz móc złożyć zamówienie.
Specjalnie dla wygody gotowania, nasz makaron spaghetti PKU został zwinięty w gniazda, które po wrzuceniu do gotującej się wody, już po kilku minutach łatwo dają się rozwinąć, a po ugotowaniu pozwalaj cieszyć się kształtem prawdziwego włoskiego spaghetti. 
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, barwniki: karoteny.
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego  do postępowania dietetycznego w diecie niskobiałkowej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1574 kJ / 371 kcal;
Tłuszcz: 0,4 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 91 g;
w tym cukry: 0,3 g;
Błonnik: 0,7 g;
Białko: 0,4 g;
w tym fenyloalanina: 11 mg;
w tym tyrozyna: 8 mg;
w tym leucyna: 18 mg;
Sól: 0,03 g
Masa netto: 250 g
Opakowanie zbiorcze 8 szt.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: 
1.Zagotować zalecaną ilość wody. Można dodać łyżkę oleju.
2.Wsypać łyżeczkę soli  i makaron, następnie zmniejszyć moc palnika, gotować stale mieszając.
3.Po upływie wskazanego czasu gotowania, makaron odcedzić.
4.Kilkakrotnie przepłukać zimną wodą, przemieszać.
Należy zachować proporcje 1 l wody na 100 g makaronu
Czas gotowania: 13-14 minut.

Specyfikacja produktu N29

  • PRODUKT: NISKOBIAŁKOWY PKU
  • SKŁAD: BEZ GLUTENU
    BEZ JAJ
    BEZ MLEKA
    PKU