Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g
Uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g
Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g
Uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g

Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g

Nr katalogowy: K15
EAN: 5907459846584

Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g- wszechstronny produkt stworzony z myślą o bezglutenowym pieczeniu i gotowaniu. Idealnie nadaje się do przygotowania chleba, ciast, naleśników, gofrów i innych domowych wypieków. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom gwarantuje doskonałą konsystencję i smak bez dodatku glutenu.

Zaloguj się, aby zobaczyć cenę oraz móc złożyć zamówienie.

Mieszanka bezglutenowa do wszystkiego!
Nasza ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa nadaje się zarówno do wypieku chleba oraz ciast i ciasteczek. Zrobisz z niej bezglutenowe pierogi oraz inne wytrawne potrawy. 
To "HIT" w naszej ofercie, używany z powodzeniem od wielu lat. 
Dostępna również w opakowaniu 1kg
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1554 kJ / 366 kcal
Tłuszcz:  2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  1,9 g
Węglowodany:  86 g
w tym cukry: 5,9 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,13 g
 
Masa netto: 500 g
Opakowanie zbiorcze 8 szt.
CHLEB
Składniki: 
500 g Uniwersalnej mieszanki bezglutenowej
1 łyżeczki soli (9 g), 
1 łyżeczki cukru (7 g),
7 g drożdży w proszku,
450 ml ciepłej wody, (ok. 30℃)
3 łyżki oleju (20 g) + olej do posmarowania 
Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w misce, następnie miksuj na najwyższych obrotach przez około 2 min. do otrzymania gładkiej jednolitej konsystencji. Uzyskaną masę przelej do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 30x12cm i wyrównaj powierzchnię. Foremkę z ciastem przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w temp. pokojowej na około 45 min. Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmaruj olejem i umieść w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. Piecz około 45 min. (bez termoobiegu), po upieczeniu wyjmij z foremki i odstaw do ostygnięcia. 

Specyfikacja produktu K15

  • PRODUKT DLA WEGAN: DLA WEGAN
  • SKŁAD: BEZ GLUTENU
    BEZ JAJ
    BEZ MLEKA
    DLA WEGAN