BREVITO Prebiotic - Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa 400g
BREVITO Prebiotic - Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa 400g
BREVITO Prebiotic - Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa 400g
BREVITO Prebiotic - Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa 400g
BREVITO Prebiotic - Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa 400g
BREVITO Prebiotic - Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa 400g

BREVITO Prebiotic - Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa 400g

Nr katalogowy: BRV1
EAN: 5906720570159

BREVITO Prebiotic - Uni mix- wszechstronna, bezglutenowa mieszanka z dodatkiem prebiotyku, idealna do przygotowania pieczywa, naleśników, ciast i innych wypieków. Została opracowana z myślą o osobach z nietolerancją glutenu, celiakią oraz tych, którzy wybierają zdrowy styl życia.

Dzięki dodatkowi błonnika prebiotycznego wspiera prawidłową pracę jelit i korzystną florę bakteryjną, a jej neutralny smak i doskonała struktura sprawiają, że sprawdzi się w każdej kuchni. To niezawodna baza do codziennego gotowania i pieczenia bez glutenu.

Zaloguj się, aby zobaczyć cenę oraz móc złożyć zamówienie.
zdj%C4%99cie_ulotka.jpg
FREE FROM
-bez dodatku substancji utrzymujących wilgoć – glicerolu
-bez oleju palmowego, tłuszczy utwardzonych
-bez skrobi pszennej, bez skrobi modyfikowanych
-bez jaj
-bez konserwantów
-bez sztucznych aromatów
-bez emulgatorów
ASPEKTY ŻYWIENIOWY (dla chleba po wypieczeniu)
-dodatek inuliny - błonnika z korzenia cykorii – prebiotyku, wspomagającego funkcjonowanie jelit (4,3g w porcji)
-niska zawartość cukrów – (0,9g/100g)
-niska zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych (0,4g/100g)
-wysoka zawartość błonnika pokarmowego (9,8g/100g)
INNE WALORY
- produkt wegański bazujący wyłącznie na surowcach pochodzenia roślinnego
 - możliwie prosty skład, ograniczony tylko do niezbędnych technologicznie składników
 - mieszanka do uniwersalnego zastosowania w kuchni (przepis na chleb, muffinkę (kod QR)
Składniki: skrobia 84 % (kukurydziana, ziemniaczana), inulina 8,5 % (błonnik z cykorii*), mąka ryżowa 4,7 %, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik z babki jajowatej (Plantago ovata).
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g: (chleba wykonanego zgodnie z przepisem na etykiecie):
Wartość energetyczna: 928 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
Węglowodany: 42g
tym cukry: 0,9g
Błonnik: 9,8g
Białko: 1,0g
Sól: 1,1g
Porcja 100 g (2 kromki) zawiera 4,3 g inuliny z cykorii*.
*Porcja chleba przygotowanego zgodnie z przepisem.

Specyfikacja produktu BRV1

  • SKŁAD: BEZ GLUTENU
    BEZ MLEKA
    DLA WEGAN