Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g BEZGLUTEN
Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g BEZGLUTEN
Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g BEZGLUTEN
Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g BEZGLUTEN
Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g BEZGLUTEN
Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g BEZGLUTEN

Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g

Nr katalogowy: K395
EAN: 5906720579725

Mieszanka na racuchy bezglutenowa 300g- szybki i prosty sposób na przygotowanie puszystych, złocistych racuchów bez zawartości glutenu. Wystarczy dodać kilka składników, usmażyć na patelni i cieszyć się domowym smakiem – bez kompromisów i bez glutenu.

To doskonała propozycja dla osób z celiakią, nietolerancją glutenu lub tych, którzy chcą ograniczyć gluten w swojej diecie. Idealna na śniadanie, podwieczorek lub słodki obiad – z jabłkami, owocami lub bez dodatków.

Zaloguj się, aby zobaczyć cenę oraz móc złożyć zamówienie.

Szybki i prosty sposób na przygotowanie puszystych, złocistych racuchów bez zawartości glutenu. Wystarczy dodać kilka składników, usmażyć na patelni i cieszyć się domowym smakiem – bez kompromisów i bez glutenu.

To doskonała propozycja dla osób z celiakią, nietolerancją glutenu lub tych, którzy chcą ograniczyć gluten w swojej diecie. Idealna na śniadanie, podwieczorek lub słodki obiad – z jabłkami, owocami lub bez dodatków.

Składniki: skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), mąka (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1460 kJ / 341 kca
Tłuszcz:  0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:<0,1 g
Węglowodany:  83 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik:  1,1 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,02 g
Opakowanie zbiorcze 8szt.
Sposób przygotowania:
Racuchy
Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia Bezgluten (ok. 2g) , 1 łyżka cukru (ok. 13 g), 1 jabłko średniej wielkości (ok. 180g),
1 łyżka oleju (6,5g), szczypta soli (0,5g), masło klarowane albo olej do smażenia, cukier puder do dekoracji, * ewentualnie pół łyżeczki cynamonu (ok. 2g)
Wykonanie: Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.
Jajko ubić za pomocą miksera, dodać mleko, łyżkę oleju i wymieszać mikserem.
Następnie do płynnych składników dodać Mieszankę na Racuchy, proszek do pieczenia, cukier i sól. Opcjonalnie można dodać również cynamon.
Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany, wsypać starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, wymieszać ciasto łyżką.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej lub masło klarowane, a następnie nałożyć porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru.
Wysmażone placki zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Gorące racuchy można posypać cukrem pudrem.

Specyfikacja produktu K395

  • SKŁAD: BEZ GLUTENU