Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/
Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/
Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/
Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/
Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/
Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/

Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/ 250g

Nr katalogowy: I132
EAN: 5906720572771

Babeczki niskobiałkowe PKU /ciasto w proszku/ 250g-  idealna opcja dla osób z fenyloketonurią, które chcą cieszyć się smakiem pysznych, lekkich babeczek. Szybkie w przygotowaniu, bezglutenowe, z minimalną zawartością białka. Wystarczy dodać kilka składników, by stworzyć pyszny, delikatny deser, który spełnia wymagania diety PKU.

Zaloguj się, aby zobaczyć cenę oraz móc złożyć zamówienie.
 Idealna opcja dla osób z fenyloketonurią, które chcą cieszyć się smakiem pysznych, lekkich babeczek. Szybkie w przygotowaniu, bezglutenowe, z minimalną zawartością białka. Wystarczy dodać kilka składników, by stworzyć pyszny, delikatny deser, który spełnia wymagania diety PKU.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, aromat, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego  do postępowania dietetycznego w diecie niskobiałkowej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu (po przyrządzeniu):
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1850 kJ /443 kcal
Tłuszcz:  26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,7 g
Węglowodany:  57 g
w tym cukry: 29 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2  g
Sól: 0,82 g
Fenyloalanina: 73 mg
Masa netto: 250 g
Opakowanie zbiorcze 9 szt.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie zawiera: 250 g mieszanki do przygotowania muffinsów, 16 papilotek.
Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:
Do ciasta:
 4 żółtka
½ szklanki oleju
100 ml wody mineralnej
 ½ szklanka cukru
 Sposób przygotowania:
 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180oC. Na blaszce ustawić foremki załączone do opakowania.
 2. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać kolejno olej, wodę oraz zawartość torebki. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolita masę.
 3. Napełnić przygotowane foremki ciastem do połowy ich wysokości. Do ciasta można dodać owoce np. jagody.
4. Wsadzić do nagrzanego wcześniej piekarnika, piec około 15-20 minut.
Smacznego!

Specyfikacja produktu I132

  • PRODUKT: NISKOBIAŁKOWY PKU
  • SKŁAD: BEZ CZEKOLADY
    BEZ GLUTENU
    BEZ MLEKA
    PKU