Dodatki do pieczenia
Ciasta i inne słodkie desery, swój aromat, smak oraz konsystencję bardzo często zawdzięczają małym dodatkom do pieczenia. Ich rola w procesie wypiekania jest w zasadzie nieoceniona, a ciężko znaleźć w sklepach wersje bezglutenowych dodatków do pieczenia. My natomiast takimi dysponujemy, gdyż wiemy, że często ulegają one zanieczyszczeniu glutenem podczas procesu ich produkcji. Dla osób chorych na celiakie jest to błąd absolutnie nie do przyjęcia, dlatego jako producent żywności bezglutenowej dokładamy wszelkich starań, aby bezglutenowy proszek do pieczenia czy drożdże suszone były w 100% pewne i nie miały styczności z artykułami glutenowymi. Dzięki takiej ofercie umożliwiamy klientom przygotowanie smacznego, puszystego ciasta bez glutenu od początku do końca.

Proszek do pieczenia bezglutenowy

Zamiennik jajka niskobiałkowy PKU - 200g
Kulinarne inspiracje
bezglutenowe przepisyZobacz artykuły
Celiakia a nietolerancja glutenu - poznaj najważniejsze różnice
Jedną z najczęściej pojawiających się nietolerancji pokarmowych jest celiakia. Często mylnie uważana za chorobę alergiczną lub cho…
Dieta bezglutenowa podczas ciąży – o czym trzeba wiedzieć
Kobiety borykające się z przewlekłymi chorobami oraz alergiami są bardziej narażone na poronienia. W związku z tym w okresie ciąży…
Przyprawy w diecie bezglutenowej - wszystko, co warto wiedzieć
Witalność i niepowtarzalny aromat to główne zalety przypraw. Jednak czy wiemy, że czosnek granulowany to nie zawsze czysty czosnek…