Pieczywo

Eliminacja chleba, bułek i pizzy u chorych na celiakię? Nic z tych rzeczy. Osoby nietolerujące glutenu z powodzeniem mogą cieszyć się jadłospisem bogatym w ciemne i jasne chleby bez glutenu, a także słone i słodkie bułki bezglutenowe. Szeroki wybór zaspokoi wymagania każdego klienta. Dla lubiących wyraziste smaki sprawdzi się bezglutenowy chleb wieloziarnisty z nasionami słonecznika, siemieniem lnianym i mąką gryczaną. Z kolei delikatnością zaszczyci bochenek szlachecki jasny, chleb kukurydziany czy tostowy oraz chrupki. Z myślą o najmłodszych przygotowaliśmy pyszne, słodkie bułki bezglutenowe o smaku waniliowym. Wart wypróbowania jest również chleb bez dodatku cukrów, wzbogacony mąką z amarantusa. Oferujemy także bezglutenowe spody do pizzy.

Bezglutenowe chleby z superfoods

Wzrasta świadomość ludzi na temat znacznego wpływu diety na zdrowie człowieka. Jest to równie ważne dla chorych na celiakię, którzy z powodu uszkodzonej błony śluzowej jelita potrzebują jeszcze więcej witamin i minerałów. Wychodząc naprzeciw temu wyzwaniu, stworzyliśmy specjalną linię pieczywa z superfoods. Są to chleby wzbogacone produktami o wysokich wartościach odżywczych i działaniu antyoksydacyjnym. Dobór super żywności jest tak skonstruowany, by dostarczał celiakom to, czego im najbardziej brakuje. Bezglutenowy chleb z czarnuszką, chia, słonecznikiem, dynią, czy żurawiną może uzupełniać niedobory m.in.:

  • żelaza,
  • cynku,
  • witaminy A i E,
  • kwasu foliowego.

Ponadto dokładamy wszelkich starań, by produkty wraz ze zdrowiem niosły wyśmienity smak oraz zadowalającą konsystencję.

Kulinarne inspiracje

bezglutenowe przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.