Sosy

Sosy są przyrządzane jako dodatek do bardzo wielu potraw na całym świecie. Urozmaicają ich smak oraz nadają wyjątkowy, niepowtarzalny charakter. W kuchni polskiej również ich nie brakuje, dlatego przygotowaliśmy je dla Was w wersji bezglutenowej. Nasza oferta obejmuje szeroki wybór szybkich i łatwych do wykonania sosów, które powodują, że gotowanie bez glutenu jest jeszcze przyjemniejsze.

Sos pieczeniowy – pyszny, aromatyczny, niezbędny w każdej kuchni. Idealny do mięs podawanych z: kluskami śląskimi, kopytkami, makaronem, ziemniakami, kaszą. Natomiast nieco intensywniejszy, bezglutenowy sos grzybowy, możemy użyć do wielu potraw mięsnych oraz jarskich. Wybornie smakuje z polędwiczkami wieprzowymi oraz w formie dodatku do placków ziemniaczanych.  W naszej ofercie znajduje się również sos pomidorowy bezglutenowy – niezwykle uniwersalny. Pomidory to źródło potasu, beta-karotenu oraz witamin C i E, zawierają także zdrowy dla człowieka likopen, warto więc stosować je często w swojej kuchni. Sos pomidorowy można użyć np. do makaronów, zapiekanek czy lasagne. Natomiast bezglutenowy sos gulaszowy jest doskonały do ulubionych placków po węgiersku, idealnie wydobywa również smak i aromat mięsa.

Jak widać nasze sosy bez glutenu dostarczają ogromną ilość pomysłów na pyszne obiady, a w dodatku ich przygotowanie jest  bardzo proste. Zawartość torebki wystarczy wsypać do kubka i zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać i cieszyć się niepowtarzalnym smakiem naszych sosów.

Kulinarne inspiracje

bezglutenowe przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.