Koncentraty i mieszanki

Wiele osób przechodząc na dietę bezglutenową zastanawia się, czy poradzi sobie z samodzielnym przygotowywaniem ulubionych potraw z użyciem mąk. Szczególnie problematyczne są ich właściwości, które różnią się od klasycznych produktów z glutenem. Spieszymy z odpowiedzią: bez obaw! Zadbaliśmy o to, aby bezglutenowe gotowanie było łatwe i przyjemne. Jak więc upiec chleb bez glutenu? Wystarczy użyć jednej z naszych mieszanek na chleb jasny lub ciemny:

  • mieszanka chlebowa
  • wieloziarnista mieszanka chleba ciemnego
  • wieloziarnista mieszanka na chleb 

Następnie pozostaje już tylko rozkoszować się zapachem świeżo pieczonego bochenka we własnym domu. Bezglutenowa mieszanka chlebowa dostępna jest również w wersji niskobiałkowej PKU. Jeśli chcecie przygotować pierogi, naleśniki, kluski, kopytka czy makaron, polecamy użyć Multi mix lub makaronowo-naleśnikowej mieszanki, a wyczarujecie doskonałe dania bez większego wysiłku.

Niezastąpionym pomocnikiem w kuchni jest także ekstra uniwersalna mieszanka bez glutenu, którą możecie użyć na wiele różnych sposobów. Dostępna jest również niskobiałkowa wersja tej mąki. Ponadto, do przygotowania słodkich wyrobów polecamy ciasto biszkoptowe bezglutenowe lub ciasto kruche niskobiałkowe. Nie zapomnijcie o bezglutenowym proszku do pieczenia, który również znajduje się w asortymencie naszego sklepu. Jak widać dieta nie musi ograniczać, szeroki wybór naszych mieszanek pozwala cieszyć się pełnią życia i smakiem ulubionych potraw.

Kulinarne inspiracje

bezglutenowe przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.