Mąki

Mąka to produkt niezbędny w szafce niemal każdego kucharza, wykorzystywana przy wielu wyśmienitych potrawach i wypiekach. Bez mąki nie ma pierogów, kopytek, klusek, naleśników, czy placków. Osoby nietolerujące glutenu również mogą włączyć do jadłospisu te dania. Warunkiem jest jednak wykorzystanie do ich wyrobu mąki bezglutenowej np. owsianej, kukurydzianej, jaglanej, gryczanej czy ryżowej. Ponadto warto je użyć jako podstawę do wypieku własnego chleba czy ciasteczek bez glutenu. Dzięki temu dieta bezglutenowa nie musi być nudna i monotonna, a przy tym nie trzeba martwić się o dolegliwości pojawiające się po spożyciu glutenu.

Bezglutenowe koncentraty

Bezglutenowe koncentraty również dają wiele możliwości. Dzięki nim samodzielnie i szybko, unikając efektu zakalca, można sporządzić smaczne i słodkie wypieki bez glutenu.  Umożliwiają to m.in.: mieszanki bezglutenowych ciast z czekoladą oraz o smaku bananowym i cytrynowym. Nasza różnorodna baza produktów pozwala sprostać nawet największym smakoszom. Poza kruchymi ciastami w ofercie znajdują się również mieszanki do wykonania bezglutenowych muffinek czy ciasta parzonego, które doskonale sprawdzi się do przygotowania eklerków, ptysi czy karpatki. Ponadto, wiele tego rodzaju artykułów ma ulepszoną recepturę i jest pozbawionych substancji zagęszczających, jaj, mleka oraz soi.

Kulinarne inspiracje

bezglutenowe przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.