Najwyższa jakość

Firma BEZGLUTEN zajmuje się produkcją wyłącznie bezglutenowej żywności. Dlatego bezpieczeństwo stawiamy na pierwszym miejscu.

PRECYZYJNE BADANIA LABOLATORYJNE

Wykwalifikowana kadra pracowników dba o jakość i poprawność wykonywanych badań. Szczegółowa kontrola polega na blokowaniu surowca na wejściu, aż do czasu wykonania analizy w kierunku glutenu na średniej próbie. Jeśli nasze analizy wykażą, że jest on bezglutenowy, wówczas może zostać dopuszczony do procesu produkcyjnego. Nasze pomiary pokrywają się z wynikami akredytowanych laboratoriów zgodnie z normą ISO 17025, która zapewnia o przeprowadzeniu wysokiej jakości badań.

CERTYFIKAT BRC FOOD

Od 2015 roku posiadamy certyfikat bezpieczeństwa żywności BRC Food na poziomie A. Jest to globalny standard o międzynarodowym uznaniu poświadczający wysoki wynik bezpieczeństwa, a jednocześnie mówiący o dalszym procesie doskonalenia firmy. Certyfikat oznacza również, że spełniamy m.in. wszelkie zasady Dobrych Praktyk Produkcyjnych oraz Dobrych Praktyk Higienicznych.

STANDARD IFS

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów postanowiliśmy starać się o uzyskanie certyfikatu IFS Food. Wdrożyliśmy  działania mające na celu spełnianie wymagań  tej wersji standardu. Uzyskaliśmy w ten sposób dwa najwyższe rangą systemy gwarantujące bezpieczeństwo żywności.

MODUŁ GLUTEN FREE

Oprócz podstawowych standardów bezpieczeństwa otrzymaliśmy również dodatkowy Moduł Gluten Free (w 2018 roku). Było to możliwe dzięki wdrożeniu wszystkich wymaganych procedur. Moduł ten powstał przy współpracy ze stowarzyszeniem AOECS - Stowarzyszenie Europejskich Towarzystw Osób z Celiakią (ang. Association of European Coeliac Societies). To organizacja non-profit zrzeszająca 35 towarzystw osób z celiakią.

Dzięki współpracy możemy korzystać ze stworzonego przez AOECS symbolu przekreślonego kłosa. Mogą go wykorzystywać jedynie firmy spełniające specjalne normy, dotyczące produktów bezglutenowych. To kolejny krok w stronę zapewnienia konsumentom pełnego bezpieczeństwa w kwestii bezglutenowego żywienia.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.