Najwyższa jakość
Firma BEZGLUTEN zajmuje się produkcją wyłącznie bezglutenowej żywności. Dlatego bezpieczeństwo stawiamy na pierwszym miejscu.
PRECYZYJNE BADANIA LABOLATORYJNE
Wykwalifikowana kadra pracowników dba o jakość i poprawność wykonywanych badań. Szczegółowa kontrola polega na blokowaniu surowca na wejściu, aż do czasu wykonania analizy w kierunku glutenu na średniej próbie. Jeśli nasze analizy wykażą, że jest on bezglutenowy, wówczas może zostać dopuszczony do procesu produkcyjnego. Nasze pomiary pokrywają się z wynikami akredytowanych laboratoriów zgodnie z normą ISO 17025, która zapewnia o przeprowadzeniu wysokiej jakości badań.
CERTYFIKAT BRC FOOD
Od 2015 roku posiadamy certyfikat bezpieczeństwa żywności BRC Food na poziomie A. Jest to globalny standard o międzynarodowym uznaniu poświadczający wysoki wynik bezpieczeństwa, a jednocześnie mówiący o dalszym procesie doskonalenia firmy. Certyfikat oznacza również, że spełniamy m.in. wszelkie zasady Dobrych Praktyk Produkcyjnych oraz Dobrych Praktyk Higienicznych.
STANDARD IFS
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów postanowiliśmy starać się o uzyskanie certyfikatu IFS Food. Wdrożyliśmy działania mające na celu spełnianie wymagań tej wersji standardu. Uzyskaliśmy w ten sposób dwa najwyższe rangą systemy gwarantujące bezpieczeństwo żywności.
MODUŁ GLUTEN FREE
Oprócz podstawowych standardów bezpieczeństwa wdrożyliśmy również dodatkowy Moduł Gluten Free Było to możliwe dzięki spełnieniu wszystkich wymaganych procedur. Moduł ten powstał przy współpracy BRCGS ( ang. Brand Reputation Compliance Global Standards) z AOECS Zrzeszenie Europejskich Towarzystw Osób z Celiakią (ang. Association of European Coeliac Societies). To organizacja non-profit zrzeszająca 39 towarzystw osób z celiakią.
Dzięki współpracy możemy korzystać ze stworzonego przez AOECS symbolu Przekreślonego Kłosa. Mogą go wykorzystywać jedynie firmy spełniające specjalne normy, dotyczące produktów bezglutenowych. To kolejny krok w stronę zapewnienia konsumentom pełnego bezpieczeństwa w kwestii bezglutenowego żywienia www.celiakia.pl