Blog

Lekkostrawna i niskokaloryczna dieta bezglutenowa – czy to możliwe?

Dieta lekkostrawna wskazana jest przy wielu chorobach i stanach zapalnych. Wiąże się to z niewydolnością konkretnych narządów lub …

Czytaj więcej

Zasady odżywania przy diecie niskobiałkowej w ciąży

Najwyższe zapotrzebowanie na białko, ale również na wszystkie inne składniki odżywcze towarzyszy kobiecie właśnie w okresie ciąży.…

Czytaj więcej

Dieta eliminacyjna – kto i kiedy powinien ją stosować?

Dieta eliminacyjna zakłada wykluczenie pojedynczego produktu lub całej grupy produktów spożywczych zawierających dany składnik. Pr…

Czytaj więcej

Alergia na pszenicę a celiakia - poznaj najważniejsze różnice

Najbardziej uczulającym produktem zaraz po mleku jest pszenica. Dawniej nie wywoływała ona aż tylu reakcji alergicznych i nie była…

Czytaj więcej

Choroba Crohna a spożywanie glutenu - poznaj zależności

Choroba Leśniowskiego-Crohna to przewlekły nieswoisty stan zapalny przewodu pokarmowego. Może dotyczyć każdego jego odcinka, od ja…

Czytaj więcej

Dolega Ci pszeniczny brzuch? Jakie zmiany w diecie wprowadzić?

Pszenne pieczywo i produkty bogate w gluten to wciąż podstawowy element diety większości Polaków. W jaki sposób pszenne produkty w…

Czytaj więcej
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.