Blog

Jakie zboża są bezglutenowe i bezpieczne dla celiaków?

Celiakia nazywana jest inaczej trwałą nietolerancją na gluten, czyli białko znajdujące się w ziarnach pszenicy, żyta i jęczmienia.…

Czytaj więcej

Święta bez glutenu - 5 inspiracji kulinarnych na bezglutenową wigilię

Zbliża się grudzień, a wraz z nim Boże Narodzenie. Wigilia to czas, w którym na stołach goszczą tradycyjne potrawy, takie jak pier…

Czytaj więcej

Przepis na bezglutenowe uszka do barszczu wigilijnego

Z czerwonym barszczem albo oddzielnie. Prosto z wody albo odsmażone na odrobinie masła. Z grzybami albo z mięsem. Uszka, bo o nich…

Czytaj więcej

Bezglutenowe Boże Narodzenie: 3 przepisy na bezglutenowe pierogi

Trudno wyobrazić sobie polskie Boże Narodzenie bez aromatycznych pierogów z kapustą i pysznymi leśnymi grzybami. Osoby z nietolera…

Czytaj więcej

Co to jest gluten i gdzie występuje?

Gluten jest białkiem roślinnym pochodzenia zbożowego, należący do grupy prolamin. Źródłem glutenu są przede wszystkim zboża tradyc…

Czytaj więcej

Bezglutenowe wrapy na 5 sposobów – idealne na obiad lub przystawkę

Wrapy z tortilli to jedna z najpopularniejszych przekąsek, idealnych na imprezę, przystawkę, a nawet na drugie śniadanie do pracy …

Czytaj więcej
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.