Bezglutenowa kluseczki lane na słodko lub na wytrawnie

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Joanna Brzozowska

Przygotowanie

Wszystkie składniki dodajemy do miseczki i mieszamy. Można dodać mniej lub więcej mąki – konsystencja ciasta powinna przypominać gęstą śmietanę. Następnie, na osolony wrzątek w garnku, łyżeczką kładziemy kluseczki. Są miękkie i delikatne. Po wypłynięciu na powierzchnię odcedzamy je lub wyławiamy na sitko. Można podawać je na słodko, np. z owocami lub ulubionym sosem, albo w wersji wytrawnej.

W wersji wytrawnej pomijamy cukier waniliowy. Zamiast mleka można użyć jogurtu naturalnego

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.