Bezglutenowa sałatka z tofu w panierce z ciastek serowych Cheese minis

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Katarzyna Moń

Składniki:

2 liście sałaty lodowej
5 pomidorków koktajlowych
4 oliwki
maly kawałek sera fety
1 op. bezglutenowych ciastek serowych Cheese minis
1 wędzone tofu
szczypta soli, po pół łyżeczki czosnku granulowanego, słodkiej papryki i pieprzu ziołowego
pół szklanki mleka
pół szklanki mąki

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Katarzyna Moń

Przygotowanie

Tofu kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawami. Mąkę łączymy z mlekiem, a ciasteczka serowe kruszymy. Tofu obtaczamy najpierw w mieszance mleka i mąki, a następnie w pokruszonych ciasteczkach serowych. Pieczemy w frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 10 minut (można też upiec w piekarniku). Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a na wierzchu układamy przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Następnie wykładamy upieczone kawałki tofu i posypujemy pokruszoną fetą. Opcjonalnie można skropić oliwą z oliwek.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.