Bezglutenowa sałatka z tofu w panierce z ciastek serowych Cheese minis

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Katarzyna Moń

Składniki:

2 liście sałaty lodowej
5 pomidorków koktajlowych
4 oliwki
maly kawałek sera fety
1 op. ciastek serowych Cheese minis BEZGLUTEN
1 wędzone tofu
szczypta soli, po pół łyżeczki czosnku granulowanego, słodkiej papryki i pieprzu ziołowego
pół szklanki mleka
pół szklanki mąki

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Katarzyna Moń

Przygotowanie

Tofu kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawami. Mąkę łączymy z mlekiem, a ciasteczka serowe kruszymy. Tofu obtaczamy najpierw w mieszance mleka i mąki, a następnie w pokruszonych ciasteczkach serowych. Pieczemy w frytkownicy beztłuszczowej w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 10 minut (można też upiec w piekarniku). Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, a na wierzchu układamy rolex replica przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Następnie wykładamy upieczone kawałki tofu i posypujemy pokruszoną fetą. Opcjonalnie można skropić oliwą z oliwek.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.