Dyniowe bezglutenowe kulki mocy

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Katarzyna Moń

Składniki:

Składniki na 5 kulek

5 ciasteczek maślanych Bezgluten
0,5 szklanki puree z dynii
0,5 szklanki daktyli
30g wiórek kokosowych
35 g orzechow ziemnych
15 g płatków migdałowych
25 g orzechow laskowych
20 g orzechow nerkowca.

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Katarzyna Moń

Przygotowanie

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut, po czym odcedzamy.
Ciasteczka maślane marki Bezgluten kruszymy.
Wszystkie składniki na kulki mocy miksujemy razem do uzyskania jednolitej konsystencji. Ze względu na to, że niektóre dynie mogą być bardziej lub mniej wodniste, w razie potrzeby należy dodać więcej składników suchych lub puree. Z masy formujemy kulki i obtaczamy je w pokruszonych ciasteczkach maślanych. Przechowujemy w lodówce do 3 dni.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.