Faworki bezglutenowe przepis

 

 

Składniki:

250 g Pączki&faworki- mieszanka bezglutenowa
130 g śmietany 18%
3 żółtka
2 łyżki cukru
1 łyżka spirytusu (opcjonalnie)

 

 

Przygotowanie

Żółtka i cukier umieścić w misce i utrzeć na gładką masę. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie napowietrzyć je poprzez uderzanie wałkiem lub wielokrotne składanie na pół i rozwałkowywanie. Gotowe ciasto cienko rozwałkować i pociąć na paski. Na środku każdego paska zrobić nacięcie, przez które należy przewinąć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju po ok. 1 minucie z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.