Jesienne pachnące warzywne LECZO

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Joanna Brzozowska

Składniki:

SKŁADNIKI:

około 1kg papryki, czerwonej, żółtej, zielonej
1 duża cebula, obrana i pokrojona drobno
4-6 dojrzałych pomidorów lub pulpy pomidorowej
1 cukinia
2-3 ogórki kwaszone
koncentrat pomidorowy mały
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i mielony czarny pieprz BEZGLUTEN do smaku, papryka mielona słodka BEZGLUTEN

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Joanna Brzozowska

Przygotowanie

W garnku lub na głębokiej patelni podsmażamy cebulę na oliwie. Gdy się zeszkli, dodajemy obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę. Paprykę (bez gniazd nasiennych) kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów.

Dusimy wszystko pod przykryciem. Dodajemy sól, czarny pieprz, łyżkę koncentratu pomidorowego i mieloną słodką paprykę do smaku.

Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę, dodajemy do garnka i wszystko dokładnie mieszamy. Cukinię kroimy w kostkę – można ją obrać ze skórki lub dokładnie umyć i pozostawić ze skórką, wedle uznania.

Dusimy całość około 20 minut pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku i podajemy z ulubionymi dodatkami np. z makaronem świderki marki Bezgluten.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.