Satatka bezglutenowa z grzankami i serem camembert

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Justyna Kopka

Składniki:

100 g Chleba Ciemnego z Ziarnami BEZGLUTEN
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka cynamonu
1 garść liści szpinaku
1 duża brzoskwinia
1 szklanka pomidorków truskawkowych
100 g sera camembert
Listki bazylii do dekoracji

SKŁADNIKI NA DRESSING:
4-5 łyżek oleju z pestek winogron
1 garść listków bazylii
2 łyżki octu winnego białego
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
1 nieduży ząbek czosnku (opcjonalnie)
1 łyżeczka miodu
szczypta soli

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Justyna Kopka

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki dressingu blendujemy, aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
2. Chleb kroimy w kosteczkę, wrzucamy do miski, obsypujemy cynamonem i delikatnie mieszamy.
Wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek i smażymy od czasu do czasu mieszając (3-4 minuty). Gotowe grzanki przesypujemy do miseczki.
3. Dobrze schłodzony ser kroimy na prostokątne kawałki, brzoskwinię w kostkę, a pomidorki przekrawamy na połówki.
4. Lunchboxy wypełniamy naprzemiennie listkami szpinaku, brzoskwiniami, pomidorkami oraz serem. Na wierzchu układamy grzanki i dekorujemy listkami bazylii. Do osobnego słoiczka wlewamy dressing i polewamy nim sałatkę tuż przed spożyciem.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.