Schab w sosie gulaszowym z kulkami ziemniaczanymi okraszonymi pure z dyni

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Monika z Rzeszowa

Składniki:

Składniki:
100 gr schabu
3 łyżki mąki ekstra uniwersalnej marki Bezgluten
Olej do smażenia
3 ziemniaki
Ćwiartka dyni hokkaido
Sos gulaszowy marki Bezgluten
Sól, pieprz do smaku

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Monika z Rzeszowa

Przygotowanie

Schab rozbijamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mące i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy aromatyczny sos gulaszowy jako przyprawę. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Ugotowane ziemniaki formujemy w kuleczki. Dynię kroimy na małe kawałki, podsmażamy na oleju do miękkości, a następnie blendujemy.

Schab z sosem wykładamy na talerz wraz z kuleczkami ziemniaczanymi i polewamy dyniowym purée.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.