Schab w sosie gulaszowym z kulkami ziemniaczanymi okraszonymi pure z dyni
Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"
Autorka: Monika z Rzeszowa
Składniki:
Składniki:
100 gr schabu
3 łyżki mąki ekstra uniwersalnej marki Bezgluten
Olej do smażenia
3 ziemniaki
Ćwiartka dyni hokkaido
Sos gulaszowy marki Bezgluten
Sól, pieprz do smaku
Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"
Autorka: Monika z Rzeszowa
Przygotowanie
Schab rozbijamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mące i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy aromatyczny sos gulaszowy jako przyprawę. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Ugotowane ziemniaki formujemy w kuleczki. Dynię kroimy na małe kawałki, podsmażamy na oleju do miękkości, a następnie blendujemy.
Schab z sosem wykładamy na talerz wraz z kuleczkami ziemniaczanymi i polewamy dyniowym purée.