Schab w sosie gulaszowym z kulkami ziemniaczanymi okraszonymi pure z dyni

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Monika z Rzeszowa

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Monika z Rzeszowa

Przygotowanie

https://bezgluten.pl/sklep/maki-koncentraty-bezglutenowe/1451-uniwersalna-mieszanka-bezglutenowa-500g-5907459846584.htmlSchab rozbijamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mące i podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy aromatyczny sos gulaszowy jako przyprawę. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Ugotowane ziemniaki formujemy w kuleczki. Dynię kroimy na małe kawałki, podsmażamy na oleju do miękkości, a następnie blendujemy.

Schab z sosem wykładamy na talerz wraz z kuleczkami ziemniaczanymi i polewamy dyniowym purée.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.