Ślimaczki cynamonowe bezglutenowe

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Iza z Bogut

Składniki:

250 g mieszanki na racuchy BEZGLUTEN
15 g drożdży świeżych
1 jajko
125 ml mleka
40 g masła
50 g cukru trzcinowego
1 łyżeczka masła rozpuszczonego
cynamon
cukier trzcinowy do posypania

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Iza z Bogut

Przygotowanie

Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym mleku. Następnie dodajemy mąkę, jajko oraz masło i wyrabiamy ciasto robotem kuchennym lub ręcznie.

Odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm i nadajemy mu kształt kwadratu. Smarujemy je mieszanką cynamonu i rozpuszczonego masła. Zawijamy jak roladę. Roladę kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm, smarujemy masłem i posypujemy grubym cukrem trzcinowym.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 12-15 minut.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.