Wegańskie KETO Brownie
Składniki:
Low-carb KETO Brownie mix BEZGLUTEN
3 łyżki stołowe ziaren siemienia lnianego
6 łyżek gorącej wody
80 g roztopionego, ostudzonego oleju kokosowego
Przygotowanie
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 ⁰C (bez termoobiegu).
- 3 łyżki stołowe ziaren siemienia lnianego (ok.18 g) zmiel w młynku do postaci proszku. Następnie zalej je 6 łyżkami gorącej wody i pozostaw na ok. 5 minut (siemię lniane: wybierz najlepiej takie o wysokiej zawartości tłuszczów i niskiej zawartości węglowodanów- najlepiej całe ziarna).
- Przygotuj ok. 80 g roztopionego, ostudzonego oleju kokosowego
- Umieść mix w misce, dodaj siemię lniane oraz olej kokosowy.
- Za pomocą miksera (na najmniejszych obrotach) zmiksuj składniki razem aż do uzyskania gęstego, spójnego ciasta.
- Przełóż masę do przygotowanej formy („keksówka” ok. 23 x 8 x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz przez ok. 25-30 minut.
- Wyjmij i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia, przełóż na suchy papier lub ręcznik papierowy, opcjonalnie możesz włożyć ciasto na ok. 1h do lodówki.