Wegańskie KETO Brownie

Składniki:

Low-carb KETO Brownie mix BEZGLUTEN 

3 łyżki stołowe ziaren siemienia lnianego

6 łyżek gorącej wody

80 g roztopionego, ostudzonego oleju kokosowego

Przygotowanie

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 ⁰C (bez termoobiegu).
  2. 3 łyżki stołowe ziaren siemienia lnianego (ok.18 g) zmiel w młynku do postaci proszku. Następnie zalej je 6 łyżkami gorącej wody i pozostaw na ok. 5 minut (siemię lniane: wybierz najlepiej takie o wysokiej zawartości tłuszczów i niskiej zawartości węglowodanów- najlepiej całe ziarna).
  3. Przygotuj ok. 80 g roztopionego, ostudzonego oleju kokosowego
  4. Umieść mix w misce, dodaj siemię lniane oraz olej kokosowy.
  5. Za pomocą miksera (na najmniejszych obrotach) zmiksuj składniki razem aż do uzyskania gęstego, spójnego ciasta.
  6. Przełóż masę do przygotowanej formy („keksówka” ok. 23 x 8 x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Piecz przez ok. 25-30 minut.
  8. Wyjmij i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia, przełóż na suchy papier lub ręcznik papierowy, opcjonalnie możesz włożyć ciasto na ok. 1h do lodówki.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.