A’ la hot- dogi bezglutenowe

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Karolina ze Świdnicy

Składniki:

Mieszanka naleśnikowo-pierogowa marki Bezgluten
Wybrane dodatki, np. parówka, ser, papryka
Ketchup
Musztarda (opcjonalnie)
1 jajko
Bułka tarta marki Bezgluten
Tłuszcz do smażenia

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Karolina ze Świdnicy

Przygotowanie

Naleśniki przygotowujemy, korzystając z mieszanki bezglutenowej naleśnikowo-pierogowej według przepisu na opakowaniu. Usmażone naleśniki smarujemy ketchupem (można dodać także musztardę).
Do naleśników wkładamy to, na co akurat mamy ochotę, możemy też postawić na klasyczne dodatki tj. parówkę, ser i paprykę. Zawijamy naleśniki na wzór krokietów.
Panierujemy, obtaczając najpierw w jajku, a następnie w bezglutenowej bułce tartej marki Bezgluten. Smażymy na złoty kolor. Odsączamy lekko z tłuszczu na ręczniku papierowym. I gotowe
Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.