A’ la hot- dogi bezglutenowe
Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"
Autorka: Karolina ze Świdnicy
Składniki:
Mieszanka naleśnikowo-pierogowa marki Bezgluten
Wybrane dodatki, np. parówka, ser, papryka
Ketchup
Musztarda (opcjonalnie)
1 jajko
Bułka tarta marki Bezgluten
Tłuszcz do smażenia
Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"
Autorka: Karolina ze Świdnicy
Przygotowanie
Naleśniki przygotowujemy, korzystając z mieszanki bezglutenowej naleśnikowo-pierogowej według przepisu na opakowaniu. Usmażone naleśniki smarujemy ketchupem (można dodać także musztardę).
Do naleśników wkładamy to, na co akurat mamy ochotę, możemy też postawić na klasyczne dodatki tj. parówkę, ser i paprykę. Zawijamy naleśniki na wzór krokietów.
Panierujemy, obtaczając najpierw w jajku, a następnie w bezglutenowej bułce tartej marki Bezgluten. Smażymy na złoty kolor. Odsączamy lekko z tłuszczu na ręczniku papierowym. I gotowe
Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.