Bezglutenowe naleśniki szpinakowe z farszem

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Dorota Zięba

Składniki:

Farsz:
15 g makaronu nitki BEZGLUTEN (gotujemy al dente)
mała marchewka – ścieramy na tarce o grubych oczkach
pół cebuli – kroimy w drobną kostkę
20 g szynki – pokrojonej w kostkę
20 g żółtego sera – pokrojonego w kostkę
1 łyżka oleju rzepakowego
 
Ciasto na naleśniki:
3 g żółtka
3 g oleju
50 g napoju roślinnego
10 g szpinaku
szczypta soli

 

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Dorota Zięba

Przygotowanie

Farsz: Cebulę i marchewkę podsmażamy na łyżce oleju rzepakowego. Po przestudzeniu dodajemy do nich szynkę, ser żółty i ugotowany makaron. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Naleśniki: Wszystkie składniki blendujemy, aż powstanie gładka, lejąca masa. Naleśniki smażymy na suchej patelni. Gotowy farsz nakładamy na usmażone naleśniki, zwijamy je w krokiety i podsmażamy na patelni grillowej lub podgrzewamy w opiekaczu.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.