Bezglutenowe placuszki z dyni

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Gosia Anna

Składniki:

Kawałek dyni
1 marchewka
2 jajka
Natka pietruszki
Mąka naleśnikowo-pierogowa marki Bezgluten
Sól
Pieprz ziołowy
Do podania: śmietana lub sos czosnkowy

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Gosia Anna

Przygotowanie

W dużej misce łączymy startą dynię, marchewkę, jajka i natkę pietruszki.

Dodajemy sól, pieprz ziołowy oraz stopniowo mąkę, mieszając, aż masa osiągnie pożądaną konsystencję – powinna być gęsta i łatwa do formowania placuszków.

Na rozgrzanej patelni smażymy placuszki przez kilka minut z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące. Podajemy ze śmietaną lub sosem czosnkowym.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.