Bezglutenowe placuszki z dyni

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Gosia Anna

Składniki:

Kawałek dyni
1 marchewka
2 jajka
Natka pietruszki
Mąka naleśnikowo-pierogowa marki BEZGLUTEN
Sól
Pieprz ziołowy
Do podania: śmietana lub sos czosnkowy

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Gosia Anna

Przygotowanie

W dużej misce łączymy startą dynię, marchewkę, jajka i natkę pietruszki.

Dodajemy sól, pieprz ziołowy oraz stopniowo mąkę, mieszając, aż masa osiągnie pożądaną konsystencję – powinna być gęsta i łatwa do formowania placuszków.

Na rozgrzanej patelni smażymy placuszki przez kilka minut z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące. Podajemy ze śmietaną lub sosem czosnkowym.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.