Muffiny bezglutenowe o smaku pizzy

Przepis zdobył I miejsce w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Mariola z Bydgoszczy

Składniki:

Składniki na 6 sztuk

1 szklanka mieszanki Multi Mix Bezgluten
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
szczypta soli i pieprzu
1 płaska łyżka ziół prowansalskich
2 frankfurterki bezglutenowe
2 łyżki kukurydzy
pół czerwonej papryki
3 pieczarki
6 pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli

Przepis zdobył I miejsce w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Mariola z Bydgoszczy

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 190°C.
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. W drugiej misce łączymy olej, jajka i mleko. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy.
Kiełbaski i warzywa drobno kroimy. Mozzarellę delikatnie rwiemy na kawałki. Wszystkie składniki dodajemy do ciasta i mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek na muffiny i pieczemy przez około 30-35 minut.
Czekamy, aż wystygną, i posypujemy szczypiorkiem.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.