Muffiny bezglutenowe o smaku pizzy
Przepis zdobył I miejsce w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"
Autorka: Mariola z Bydgoszczy
Składniki:
Składniki na 6 sztuk
1 szklanka mieszanki Multi Mix Bezgluten
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
szczypta soli i pieprzu
1 płaska łyżka ziół prowansalskich
2 frankfurterki bezglutenowe
2 łyżki kukurydzy
pół czerwonej papryki
3 pieczarki
6 pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli
Przepis zdobył I miejsce w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"
Autorka: Mariola z Bydgoszczy
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 190°C.
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. W drugiej misce łączymy olej, jajka i mleko. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy.
Kiełbaski i warzywa drobno kroimy. Mozzarellę delikatnie rwiemy na kawałki. Wszystkie składniki dodajemy do ciasta i mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek na muffiny i pieczemy przez około 30-35 minut.
Czekamy, aż wystygną, i posypujemy szczypiorkiem.