Muffiny bezglutenowe o smaku pizzy

Przepis zdobył I miejsce w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Mariola z Bydgoszczy

Składniki:

Składniki na 6 sztuk

1 szklanka mieszanki Multi Mix BEZGLUTEN
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
szczypta soli i pieprzu
1 płaska łyżka ziół prowansalskich
2 frankfurterki bezglutenowe
2 łyżki kukurydzy
pół czerwonej papryki
3 pieczarki
6 pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli

Przepis zdobył I miejsce w konkursie "Bezglutenowa śniadaniówka"

Autorka: Mariola z Bydgoszczy

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 190°C.
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. W drugiej misce łączymy olej, jajka i mleko. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy.
Kiełbaski i warzywa drobno kroimy. Mozzarellę delikatnie rwiemy na kawałki. Wszystkie składniki dodajemy do ciasta i mieszamy.
Ciasto nakładamy do foremek na muffiny i pieczemy przez około 30-35 minut.
Czekamy, aż wystygną, i posypujemy szczypiorkiem.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.