Naleśniki zebry bezglutenowe

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Sylwia Grubiak

Składniki:

Naleśniki:

125 ml mleka
125 ml wody
1 jajko
100 g mieszanki naleśnikowo-pierogowej marki Bezgluten
łyżeczka cukru waniliowego

2 łyżki kakao (przygotować oddzielnie)

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Sylwia Grubiak

Przygotowanie

Przygotowaną masę rozlewamy do dwóch butelek, a do jednej z nich dodajemy 2 czubate łyżki kakao.

Na małej, rozgrzanej patelni tworzymy ślimaka z ciasta jednego koloru, a następnie od razu oblewamy go drugim kolorem, uzupełniając "dziury". Smażymy jak standardowe naleśniki. W razie potrzeby dodajemy trochę wody, aby ciasto dobrze się rozlewało. Ja dodałam odrobinę wody do jasnej masy i najpierw nakładałam gęstą kakaową część, a następnie uzupełniałam jasną (nieco rzadszą).

Podane z powidłami śliwkowymi smakują obłędnie!

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.