Naleśniki zebry bezglutenowe

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Sylwia Grubiak

Składniki:

Naleśniki:

125 ml mleka
125 ml wody
1 jajko
100 g mieszanki naleśnikowo-pierogowej marki BEZGLUTEN
łyżeczka cukru waniliowego

2 łyżki kakao (przygotować oddzielnie)

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Sylwia Grubiak

Przygotowanie

Przygotowaną masę rozlewamy do dwóch butelek, a do jednej z nich dodajemy 2 czubate łyżki kakao.

Na małej, rozgrzanej patelni tworzymy ślimaka z ciasta jednego koloru, a następnie od razu oblewamy go drugim kolorem, uzupełniając "dziury". Smażymy jak standardowe naleśniki. W razie potrzeby dodajemy trochę wody, aby ciasto dobrze się rozlewało. Ja dodałam odrobinę wody do jasnej masy i najpierw nakładałam gęstą kakaową część, a następnie uzupełniałam jasną (nieco rzadszą).

Podane z powidłami śliwkowymi smakują obłędnie!

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.