Racuchy z dynią niskobiałkowe

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Aneta Zając z Jasła

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Aneta Zając z Jasła

Przygotowanie

Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na pół godziny, aby puściła sok. Po tym czasie dynię dokładnie odciskamy z nadmiaru płynu.

W misce łączymy mąkę Multimix PKU, mleko Pro Zero, żółtko (lub zamiennik jajka PKU), proszek do pieczenia i szczyptę cynamonu. Dodajemy odciśniętą dynię i mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą, tworząc gęste ciasto.

Na rozgrzanym oleju smażymy porcje ciasta, formując niewielkie placuszki. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią.

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.