Smażona wątróbka z cebulką, kaszą jaglaną i ogórkiem kiszonym

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Aga Kozak-Trojan 

Składniki:

kasza jaglana
sól
1 łyżka masła
1 cebula
wątróbka drobiowa
olej do smażenia
ogórek kiszony

Przepis zdobył wyróżnienie w konkursie "Jesienna Rozgrzewka"

Autorka: Aga Kozak-Trojan 

Przygotowanie

Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy jest gotowa, dodajemy sól i łyżkę masła, po czym delikatnie mieszamy.

Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na oleju, a następnie układamy na niej wątróbkę. Pod koniec smażenia oprószamy solą.

Ogórka kiszonego kroimy i układamy na talerzu.

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.