Przepis na bezglutenowy chleb z czarnuszką

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Dodatkowo:

  • 1 jajko
  • Czarnuszka lub dowolne ziarna do posypania chleba

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy, a następnie przekładamy do formy, wygładzamy łyżką, zwilżoną w wodzie i przykrywamy ściereczką. Po 30 minutach, kiedy chleb wyrośnie, smarujemy go roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 minut.
Smacznego!

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.