Przepis na bezglutenowy chleb z czarnuszką
![](../cache/przepisy/poprawione/008_chlebek-z-czarnuszka/przepisy_008_1.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![Chleb z czarnuszką](../cache/przepisy/poprawione/008_chlebek-z-czarnuszka/przepisy_008_2.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](../cache/przepisy/poprawione/008_chlebek-z-czarnuszka/przepisy_008_3.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](../cache/przepisy/poprawione/008_chlebek-z-czarnuszka/przepisy_008_4.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
- ½ opakowania (500g) Extra Uniwersalnego koncentratu mąki niskobiałkowej PKU marki BEZGLUTEN
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 20g drożdży
- 450 ml ciepłej wody
- 3 łyżki oleju
Dodatkowo:
- 1 jajko
- Czarnuszka lub dowolne ziarna do posypania chleba
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy, a następnie przekładamy do formy, wygładzamy łyżką, zwilżoną w wodzie i przykrywamy ściereczką. Po 30 minutach, kiedy chleb wyrośnie, smarujemy go roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 minut.
Smacznego!
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)