Pasta do chleba z kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami

5 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

  • 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
  • 2 kopiaste łyżki nasion słonecznika lub orzechów
  • 4 duże, suszone pomidory (najlepiej w zalewie)
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól do smaku
  • Pieprz BEZGLUTEN do smaku

5 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą w blenderze. Dodajemy sól i pieprz do smaku, przekładamy do miseczki i podajemy z pieczywem. Jeśli używamy pomidorów bez zalewy, moczymy je wcześniej w wodzie i dodajemy więcej oliwy.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.