Bezglutenowe baranki z ciasta - przepis

50 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na ciasto:

Składniki na lukier:

  • 1szklanka cukru pudru
  • 3 łyżki przelanego przez sitko soku z cytryny
  • 3 łyżki zimnej wody

50 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, zagniatamy i wkładamy na chwilę do zamrażarki. Masę rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm, wycinamy foremką wzór baranka, a następnie pieczemy 15-20 minut w temp 190 stopni.
Przygotowujemy lukier. Cukier puder wsypujemy do blendera i dodajemy stopniowo sok z cytryny i wodę. W razie potrzeby dodajemy więcej cukru lub wody. Gotowy lukier przekładamy do plastikowej tuby do wyciskania sosów i dekorujemy baranki, tworząc na nim wzory. Lukier możemy zabarwić na dowolny kolor np. przy pomocy kilku kropel soku z buraka, malin lub szpinaku.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.