Super szybkie ciasto jaglane bez pieczenia
Dzisiaj mamy dla Was kolejny, prosty w przygotowaniu przepis. Tym razem prezentujemy super szybkie ciasto czekoladowo-pomarańczowe, w którym wykorzystaliśmy naszą kaszę jaglaną i galaretkę. To ciasto daje mnóstwo możliwości: możecie potraktować je jako co
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
Składniki na ciemny spód:
- 400ml ugotowanej, gorącej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
- 50-100ml masła klarowanego
- 1 wydrążona laska wanilii
- 2-3 łyżki miodu
- 100ml karobu
Składniki na spód jasny:
- 150ml gorącej wody
- 1 torebka galaretki pomarańczowej BEZGLUTEN
- 200ml serka homogenizowanego
Dodatkowo:
- Wiórki ze skórki pomarańczowej
- Listki świeżej mięty do ozdoby
Dzisiaj mamy dla Was kolejny, prosty w przygotowaniu przepis. Tym razem prezentujemy super szybkie ciasto czekoladowo-pomarańczowe, w którym wykorzystaliśmy naszą kaszę jaglaną i galaretkę. To ciasto daje mnóstwo możliwości: możecie potraktować je jako co
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Gorącą, ugotowaną kaszę blendujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę, przekładamy do małej tortownicy i wygładzamy łyżką.
Gorącą wodę, mieszamy z galaretką do momentu rozpuszczenia, chwilę studzimy, a następnie łączymy z serkiem, mieszamy i wylewamy na ciasto w tortownicy.
Całość wkładamy do lodówki na min. 12h. Po wyjęciu posypujemy startą skórką z pomarańczy i ozdabiamy listkiem mięty.