Super szybkie ciasto jaglane bez pieczenia

Dzisiaj mamy dla Was kolejny, prosty w przygotowaniu przepis. Tym razem prezentujemy super szybkie ciasto czekoladowo-pomarańczowe, w którym wykorzystaliśmy naszą kaszę jaglaną i galaretkę. To ciasto daje mnóstwo możliwości: możecie potraktować je jako co

15 min.
Czas
przygotowania
8-10
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na ciemny spód:

  • 400ml ugotowanej, gorącej kaszy jaglanej BEZGLUTEN
  • 50-100ml masła klarowanego
  • 1 wydrążona laska wanilii
  • 2-3 łyżki miodu
  • 100ml karobu

 

Składniki na spód jasny:

  • 150ml gorącej wody
  • 1 torebka galaretki pomarańczowej BEZGLUTEN
  • 200ml serka homogenizowanego

 

Dodatkowo:

  • Wiórki ze skórki pomarańczowej
  • Listki świeżej mięty do ozdoby

Dzisiaj mamy dla Was kolejny, prosty w przygotowaniu przepis. Tym razem prezentujemy super szybkie ciasto czekoladowo-pomarańczowe, w którym wykorzystaliśmy naszą kaszę jaglaną i galaretkę. To ciasto daje mnóstwo możliwości: możecie potraktować je jako co

15 min.
Czas
przygotowania
8-10
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Gorącą, ugotowaną kaszę blendujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę, przekładamy do małej tortownicy i wygładzamy łyżką.
Gorącą wodę, mieszamy z galaretką do momentu rozpuszczenia, chwilę studzimy, a następnie łączymy z serkiem, mieszamy i wylewamy na ciasto w tortownicy.
Całość wkładamy do lodówki na min. 12h. Po wyjęciu posypujemy startą skórką z pomarańczy i ozdabiamy listkiem mięty.

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.