Błyskawiczne ciasteczka z bitą śmietaną i jeżynami
Uroczysty, rodzinny obiad? Niespodziewani goście? Teraz to żaden problem! Z naszym ciastem francuskim błyskawicznie przygotujesz wykwintny deser!
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
Składniki na minimum 12 porcji:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego marki BEZGLUTEN
- 200ml śmietanki 30proc.
- 2-3 łyżki cukru pudru
- Jeżyny lub maliny do dekoracji
Uroczysty, rodzinny obiad? Niespodziewani goście? Teraz to żaden problem! Z naszym ciastem francuskim błyskawicznie przygotujesz wykwintny deser!
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni.
Mocno schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm, wycinamy szklanką kółka, a następnie rozkładamy je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut, a następnie chłodzimy.
Bitą śmietaną ubijamy z cukrem pudrem, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym owoce.
Na paterze układamy kółka z ciasta francuskiego, wykładamy na nie kopiastą łyżkę bitej śmietany, całość wykańczamy owocami. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.bezgluten.com.pl