Przepis na błyskawiczne pączki bez glutenu
Nie masz czasu na robienie tradycyjnych pączków? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Ciebie! Wystarczy 20 minut, żeby je przygotować. Smacznego!
przygotowania
porcji
trudności
Składniki:
Składniki na 15 pączków (dla 2 głodnych i 4 mniej głodnych osób na diecie bezglutenowej):
- 100ml dozwolonego serka homogenizowanego naturalnego
- 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia BEZGLUTEN
- 1 łyżeczka spirytusu
- 1 duże jajko
- 250ml mieszanki Multi Mix BEZGLUTEN
Dodatkowo:
- 2-3 kostki smalcu
- Cukier puder do posypania
Nie masz czasu na robienie tradycyjnych pączków? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Ciebie! Wystarczy 20 minut, żeby je przygotować. Smacznego!
przygotowania
porcji
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą w blenderze. Smalec wrzucamy na teflonową patelnię i rozgrzewamy. Formujemy kulki przy pomocy dwóch, zwilżonych wodą łyżek i wkładamy je do gorącego smalcu. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Gotowe pączki osuszamy na ręczniku papierowym i posypujemy obficie cukrem pudrem. Jeśli chcemy, możemy je dodatkowo wypełnić po usmażeniu ulubioną konfiturą.