Błyskawiczny deser z mąki jaglanej i owoców
![Deser z mąki jaglanej](../cache/przepisy/poprawione/016_deser-z-maki-jaglanej/przepisy_016.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
Masz ochotę na coś słodkiego? Zrób sobie budyniowy deser z mleka, mąki jaglanej i owoców! Jego przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż 10 minut!
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
Składniki na budyń dla 2 osób:
- 500ml mleka
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka masła klarowanego
- 100ml mąki jaglanej
Składniki na warstwę owocową:
- 4-6 bardzo dojrzałych kiwi lub inne, ulubione owoce
Masz ochotę na coś słodkiego? Zrób sobie budyniowy deser z mleka, mąki jaglanej i owoców! Jego przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż 10 minut!
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Wszystkie składniki budyniu wrzucamy do garnuszka i podgrzewamy na małym ogniu, intensywnie mieszając. Kiedy masa zgęstnieje przelewamy ją do szklanek/pucharków.
Kiwi myjemy, obieramy ze skórek i blendujemy na gładką masę, a następnie przekładamy na wierzch budyniu. Całość studzimy i od razu podajemy na stół.
![Produkt bez skrobi pszennej](../cache/oznaczenia/bez_skrobi.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)