Bezglutenowe lody truskawkowe

10 min.
Czas
przygotowania
3-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki dla 3-4 osób:

10 min.
Czas
przygotowania
3-4
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Mrożone truskawki wrzucamy do blendera, dodajemy miód i śmietankę. Całość mrozimy w zamrażarce ok. 1h, a następnie ponownie blendujemy. Zmrożoną masą napełniamy rożki i wkładamy do zamrażarki na całą noc. Tak przygotowane lody możemy przełożyć do woreczka i szczelnie zamknąć, aby nie przeszły innymi zapachami. Podczas mrożenia lody muszą stać pionowo – możemy wykorzystać do tego kawałek styropianu ze zrobionymi wcześniej dziurkami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.