Bezglutenowe lody truskawkowe
![Lody truskawkowe](../cache/przepisy/poprawione/032_lody-truskawkowe/przepisy_032_1.jpg_alpha-127_cr-hp_776x517_gd.jpg)
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Składniki:
Składniki dla 3-4 osób:
- ½ kg mrożonych truskawek
- 2-3 łyżki miodu (lub więcej, jak ktoś lubi)
- 300ml kubeczek śmietanki 30 proc.
- 1 opakowanie słodkich rożków waflowych lub tradycyjnych rożków do lodów marki BEZGLUTEN
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-1.png)
przygotowania
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-5.png)
porcji
![](https://bezgluten.pl/media/przepisy/ikony/recipe-icon-6.png)
trudności
Przygotowanie
Mrożone truskawki wrzucamy do blendera, dodajemy miód i śmietankę. Całość mrozimy w zamrażarce ok. 1h, a następnie ponownie blendujemy. Zmrożoną masą napełniamy rożki i wkładamy do zamrażarki na całą noc. Tak przygotowane lody możemy przełożyć do woreczka i szczelnie zamknąć, aby nie przeszły innymi zapachami. Podczas mrożenia lody muszą stać pionowo – możemy wykorzystać do tego kawałek styropianu ze zrobionymi wcześniej dziurkami.
Smacznego!
![Produkt bez cukru](../cache/oznaczenia/symbol-3.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bez mleka](../cache/oznaczenia/bez_mleka.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)
![Produkt bezglutenowy](../cache/oznaczenia/symbol-1.png_alpha-127_cr-wp_60x60_gd.png)