Przepis na bezglutenowy chleb z ziarnami

Składniki:

  • 500g ( ½ opakowania) UNI MIX – mieszanki na chleb i pizzę marki BEZGLUTEN
  • 20g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju
  • 400ml ciepłej wody

 

Dodatkowo:

  • 1 jajko
  • Dowolne ziarna np. słonecznika, dyni itp

Przygotowanie

Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy, a następnie przekładamy do formy. Po ok. 30 minutach, kiedy chleb wyrośnie, smarujemy go roztrzepanym jajkiem i obsypujemy ziarnami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 30-40 minut.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.