Przepis na bezglutenowy chleb z czarnuszką

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

 

Dodatkowo:

  • 1 jajko
  • Czarnuszka lub dowolne ziarna do posypania chleba

10 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy, a następnie przekładamy do formy, wygładzamy łyżką, zwilżoną w wodzie i przykrywamy ściereczką. Po 30 minutach, kiedy chleb wyrośnie, smarujemy go roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 minut.
Smacznego!

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

As a trustworthy replica watches manufacturer, we have won the support of other countries and aware of the urgent needs of our customers, we ensure high logistics standards and make every effort to ensure that deliveries reach every destination on time.
Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.